Є маленький секрет швидкого приготування закуски: треба заливати її гарячим, а не холодним маринадом. В результаті овочі не розваряться, а залишаться соковитими і хрусткими і придбають кисло-солодкий смак.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна – 2.5 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Вода – 1.2 л
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 110 мл
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновану капусту гарячим розсолом з оцтом і олією просто! Спочатку подрібнити капусту. Позбавляємо її від верхніх листків і качана. Шаткуємо як можна дрібніше.

Знімаємо верхній шар моркви тонкою стружкою, а потім ретельно змиваємо з овоча бруд проточною водою. Натираємо на крупній тертці.

Викладаємо подрібнені моркву і капусту в широку ємність, щоб було простіше їх перемішувати. Сильно овочі не стискаємо, щоб вони залишалися щільними.

Підготуємо банку на 3 літри для заготівлі. Очищаємо її з допомогою содового порошку і губки, потім промиваємо і стерилізуємо.

Коли ємність буде очищена, викладаємо в неї суміш з капусти і моркви. Гарненько утрамбовуємо масу.

Залишилося приготувати маринад, яким будемо заливати масу. Наливаємо очищену воду в каструлю. Додаємо інші інгредієнти для розсолу – цукор, оцет, масло і сіль.

Перемішуємо їх з водою і доводимо до кипіння.

Коли сіль і цукор розчиняться, заливаємо гарячим маринадом капусту і моркву в банку.

Накриваємо горлечко ємності капроновою кришкою і щільно прикривають. Через 12 годин, коли маса настоїться в умовах кімнатної температури, переносимо банку на зберігання в холодильник.

Смачного!

Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом