Є маленький секрет швидкого приготування закуски: треба заливати її гарячим, а не холодним маринадом. В результаті овочі не розваряться, а залишаться соковитими і хрусткими і придбають кисло-солодкий смак.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 2.5 кг
- Морква – 200 гр.
- Вода – 1.2 л
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 110 мл
- Масло олію – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту гарячим розсолом з оцтом і олією просто! Спочатку подрібнити капусту. Позбавляємо її від верхніх листків і качана. Шаткуємо як можна дрібніше.
Знімаємо верхній шар моркви тонкою стружкою, а потім ретельно змиваємо з овоча бруд проточною водою. Натираємо на крупній тертці.
Викладаємо подрібнені моркву і капусту в широку ємність, щоб було простіше їх перемішувати. Сильно овочі не стискаємо, щоб вони залишалися щільними.
Підготуємо банку на 3 літри для заготівлі. Очищаємо її з допомогою содового порошку і губки, потім промиваємо і стерилізуємо.
Коли ємність буде очищена, викладаємо в неї суміш з капусти і моркви. Гарненько утрамбовуємо масу.
Залишилося приготувати маринад, яким будемо заливати масу. Наливаємо очищену воду в каструлю. Додаємо інші інгредієнти для розсолу – цукор, оцет, масло і сіль.
Перемішуємо їх з водою і доводимо до кипіння.
Коли сіль і цукор розчиняться, заливаємо гарячим маринадом капусту і моркву в банку.
Накриваємо горлечко ємності капроновою кришкою і щільно прикривають. Через 12 годин, коли маса настоїться в умовах кімнатної температури, переносимо банку на зберігання в холодильник.
Смачного!