Капуста змішується з морквою і буряком, після чого заливають маринадом з води, солі, цукру, соняшникової олії і лаврового листа. Всі маринується добу, розкладається по банкам і відправляється на зберігання в холодильник. Виходить дуже незвичайна і смачна закуска.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Вода – 2 склянки
- Масло соняшникове – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту з буряком по-грузинськи швидкого приготування легко! Для початку ретельно промиваємо під проточною водою всі овочі і обсушуємо їх на паперовому рушнику. З капусти, знімаємо верхні листки, вирізаємо качан, після чого нарізаємо її квадратами.
Моркву з буряком і часником очищаємо, натираємо на крупній тертці і злегка все перемішуємо.
Тепер готуємо маринад. В окрему каструлю наливаємо холодну питну воду, додаємо до неї цукровий пісок, сіль, лавровий лист і соняшникову олію. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом пари хвилин, щоб всі інгредієнти об’єдналися. В цей час беремо велику ємність і закладаємо в неї шарами капусту, чергуючи її з сумішшю з буряка, моркви і часнику.
Заливаємо овочі гарячим маринадом. Накриваємо їх тарілкою і зверху встановлюємо банку з водою.
Даємо капусті промаринуватися таким чином протягом доби, після чого розкладаємо її по чистим банкам, закриваємо їх капроновими кришками і відправляємо на зберігання в холодильник.
Перекладаємо капусту по-грузинськи в тарілку і подаємо до столу в якості закуски до основної страви. При бажанні можна посипати його дрібно нарізаною зеленою цибулею. Приємного апетиту!
Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з оцтом і буряком Маринована капуста з оцтом і часником Солодка маринована капуста