Пряний і гарячий маринад в тандемі з рослинним маслом швидко перетворює звичайну капусту в вишукана страва, яке відповідає трьом головним критеріям хорошої їжі: ситно, корисно і смачно. Капуста «Провансаль» буде хорошою альтернативою салату з свіжих овочів. Капусту для цього салату нарізаємо шматочками, що швидше і зручніше, адже часто не вистачає терпіння шаткувати її соломкою. При такій нарізці, салату бажано настоятися в маринаді до доби, хоча можна вже через 5-6 годин.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 2.5 кг
- Морква – 2 шт.
- Часник – 1 шт.
- Вода – 500 мл
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Як почати готувати капусту Провансаль шматочками швидкого приготування? Відразу підготуйте всі інгредієнти для приготування цієї закуски.
Вилок капусти розріжте навпіл і потім наріжте пластинками до 4 см в довжину.
Капустяні шматочки перекладіть в будь-який посуд для приготування цього салату. Овочечисткою почистіть морквини, промийте їх і наріжте шматочками будь-якої форми і розміру.
Головку часнику очистіть від лушпиння і нарубаєте його ножем або наріжте тонкими слайсами.
Потім нашатковану моркву і часник перекладіть в посуд до капусти. Овочі перемішайте руками, але не перетирайте.
В окремій каструлі зваріть маринад для капусти. Налийте в неї 0,5 л чистої води, насипте розраховане кількість цукру і солі і перемішайте до повного їх розчинення.
Маринад закип’ятити на середньому вогні, налийте до нього рослинне масло і поваріть пару хвилин.
Потім додайте до маринаду столовий оцет, перемішайте і вимкніть вогонь.
Киплячий маринад перелийте до овочів. Капуста відразу спливе, тому її потрібно повністю занурити в маринад.
Для цього поверх капусти помістіть плоску тарілку і встановіть будь-який вантаж. Капусту «Провансаль» залиште для маринування на добу в умовах звичайної домашньої температури.
Потім можете капусту розкласти в невеликі ємності і переставити для зберігання, на кілька днів, в холодильник або на балкон.
Смачних і вдалих страв!
Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою, оцтом, часником і олією Маринована капуста з оцтом Солодка маринована капуста