Пряний і гарячий маринад в тандемі з рослинним маслом швидко перетворює звичайну капусту в вишукана страва, яке відповідає трьом головним критеріям хорошої їжі: ситно, корисно і смачно. Капуста «Провансаль» буде хорошою альтернативою салату з свіжих овочів. Капусту для цього салату нарізаємо шматочками, що швидше і зручніше, адже часто не вистачає терпіння шаткувати її соломкою. При такій нарізці, салату бажано настоятися в маринаді до доби, хоча можна вже через 5-6 годин.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна – 2.5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Як почати готувати капусту Провансаль шматочками швидкого приготування? Відразу підготуйте всі інгредієнти для приготування цієї закуски.

Вилок капусти розріжте навпіл і потім наріжте пластинками до 4 см в довжину.

Капустяні шматочки перекладіть в будь-який посуд для приготування цього салату. Овочечисткою почистіть морквини, промийте їх і наріжте шматочками будь-якої форми і розміру.

Головку часнику очистіть від лушпиння і нарубаєте його ножем або наріжте тонкими слайсами.

Потім нашатковану моркву і часник перекладіть в посуд до капусти. Овочі перемішайте руками, але не перетирайте.

В окремій каструлі зваріть маринад для капусти. Налийте в неї 0,5 л чистої води, насипте розраховане кількість цукру і солі і перемішайте до повного їх розчинення.

Маринад закип’ятити на середньому вогні, налийте до нього рослинне масло і поваріть пару хвилин.

Потім додайте до маринаду столовий оцет, перемішайте і вимкніть вогонь.

Киплячий маринад перелийте до овочів. Капуста відразу спливе, тому її потрібно повністю занурити в маринад.

Для цього поверх капусти помістіть плоску тарілку і встановіть будь-який вантаж. Капусту «Провансаль» залиште для маринування на добу в умовах звичайної домашньої температури.

Потім можете капусту розкласти в невеликі ємності і переставити для зберігання, на кілька днів, в холодильник або на балкон.

Смачних і вдалих страв!

Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою, оцтом, часником і олією Маринована капуста з оцтом Солодка маринована капуста