Нашаткована капуста змішується з часником, морквою, болгарським перцем. Далі все заливають маринадом з води, оцту, рослинного масла, солі, цукру і маринується 1 добу при кімнатній температурі. У підсумку виходить дуже смачна і ароматна закуска.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Капуста білокачанна – 1.2 кг
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Для маринаду: –
- Вода – 700 мл
- Оцет столовий 9% – 40 мл
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Всі овочі добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. З капусти, знімаємо верхні листки, вирізаємо качан і тонко шаткуємо.
Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Беремо глибоку ємність, відправляємо туди нарізану капусту, моркву і часник, який пропускаємо через прес або дрібно нарізаємо. Мнемо овочі руками, щоб морква пустила сік.
Болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Відправляємо його в ємність до капусти з морквою і все добре перемішуємо.
Приступаємо до приготування маринаду. Наливаємо в підходящу каструлю питну воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо до неї сіль, цукровий пісок, олію і оцет. Знову доводимо до кипіння, знімаємо з плити і даємо йому трохи охолонути.
Заливаємо капусту з іншими овочами готовим маринадом, після чого накриваємо її тарілкою і ставимо на неї вантаж. Даємо постояти таким чином протягом 1 доби. Для більш насиченого смаку залишаємо на три дні. Через деякий час розкладаємо закуску по чистим банкам і відправляємо на зберігання в холодильник.
Подаємо капусту Провансаль до столу в якості гарніру або закуски до основної страви. Приємного апетиту!
Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з морквою, болгарським перцем Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом, часником і олією Солодка маринована капуста