Закуска з буряка і капусти великими шматочками виходить хрусткою і кисло-солодкою, добре гармонує з гарнірами з вареної картоплі в мундирі або ніжним картопляним пюре.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білокачанна – 2,5 кг
- Буряк – 200 гр.
- Часник – 50 гр.
- Морква – 200 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 – 8 шт.
- Перець чорний горошок – 6 – 8 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати капусту з буряком на зиму? У капусти зняти верхні підсохлі листя, порізати качан на чотири частини. Качан видалити. Порізати шматками капусту такого розміру, щоб вони вміщалися в банку.
Почистити соковиту буряк, порізати великими шматочками.
Моркву очистити, помити і нарізати кружечками.
З часнику зняти лушпиння і нарізати середніми пластинками.
Всі подрібнені овочі скласти в банки щільними шарами, чергуючи одні овочі з іншими. Самий перший і останній шари повинні містити буряк з морквою, часник.
Для маринаду в емальованій каструлі змішати воду, цукровий пісок і сіль, прянощі. Довести до кипіння і варити 6-8 хв. на слабкому вогні, наприкінці додати оцет. Вимкнути маринад, остудити до гарячого стану.
Доверху в банки влити розсіл, закрити капроновими кришками і залишити до охолодження.
Перенести банки в холодильник, льох або підвал зі стабільно прохолодною температурою. Закуска готова вже через тиждень.
Приємного апетиту!
Салат з буряка з часником на зиму Салат з буряка і капусти на зиму Салат з буряка та моркви на зиму Салати з буряка на зиму