Якщо випікання в духовці здається вам чимось складним і тривалим, це не означає, що домашня випічка під питанням. Адже можна готувати смачні пироги і на плиті в сковороді. Наприклад, заливний з капустою. Виходить він дуже м’яким і злегка вологим, але, тим не менш, пористим. Дуже важливо вибрати правильну сковороду – вона повинна мати товсті стінки, щоб пиріг не пригорів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Сметана – 120 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль (для тіста) – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Шинка – 80 гр.
- Сир – 30 гр.
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати капустяний заливний пиріг на плиті в сковороді просто! Капусту тонко шаткуємо ножем або за допомогою спеціальної терки. Добре обжимам руками нарізану масу. Зелена цибуля промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Шинку звільняємо від оболонки і нарізаємо маленькими кубиками. В великій мисці змішуємо всі підготовлені інгредієнти, також додаємо сіль за смаком і чорний мелений перець.
Для приготування тіста в миску викладаємо сметану і розбиваємо яйця. Додаємо сіль та цукровий пісок. Віночком змішуємо всі разом до отримання однорідної маси. Вливаємо молоко і ще раз перемішуємо.
В отриману рідку суміш додаємо борошно і розпушувач, замішуємо тісто. Ретельно розмішуємо всі грудочки.
В товстостінну сковороду наливаємо трохи олії і добре розігріваємо його на плиті. Викладаємо половину замішаного тіста, вирівнюємо його лопаткою або ложкою.
На тісто кладемо капустяну начинку, намагаючись розподілити його рівномірно.
Зверху викладаємо частину тесту. Закриваємо тестом всю начинку.
Закриваємо сковороду кришкою і встановлюємо середньо-низьку температуру плити. Смажимо пиріг п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Потім пиріг перевертаємо на інший бік, використовуючи плоску тарілку. Опрокидываем виріб з сковороди на тарілку, а потім зводимо його з тарілки блідою стороною вниз назад на сковорідку. Продовжуємо смажити, знову закривши кришкою, ще приблизно десять хвилин при тій же температурі.
Готовий пиріг перекладаємо з сковороди на сервірувальну тарілку. Посипаємо гарячу поверхню тертим сиром – він повинен розплавитися.
пиріг Розрізаємо на шматки і подаємо на стіл, поки він теплий.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг на сметані Пиріг з капустою Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою