Приготувати смачний капустяний заливний пиріг зі сметаною і майонезом на сковороді цілком можливо і досить легко. Важливо, щоб сковорода була товстостінної – в такому посуді нагрівання буде рівномірним, і ризик пригорання менше. Замісимо тісто на сметані і майонезі – воно виходить легким і добре пропікається. А щоб капуста також встигла пропектися, її після нарізки гарненько мнемо руками – шматочки повинні помітно пом’якшити і віддати надлишок соку. До речі, з молодої капусти такий пиріг виходить смачніше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Майонез – 1,5 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сіль (для тіста) – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 3 – 4 ст. л.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 0.5 пучків
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати капустяний заливний пиріг зі сметаною і майонезом на сковороді. Капусту тонко шаткуємо руками або за допомогою спеціальної терки. Посипаємо її невеликою кількістю солі і гарненько обминаємо руками, щоб пом’якшити. Відставляємо капусту в бік і переходимо до приготування тіста.
В миску розбиваємо яйця, кладемо майонез і сметану в зазначеній кількості.
Додаємо сіль, чорний мелений перець і цукровий пісок.
Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і також відправляємо в миску.
Змішуємо всі разом віночком до однорідності. Потім всипаємо борошно і розпушувач і ще раз перемішуємо. Виходить досить однорідне рідке тісто.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо картопляну масу в тісто, добре перемішуємо.
Кріп промиваємо і подрібнюємо ножем. У тісто викладаємо віджату капусту руками і зелень. Добре перемішуємо всі разом.
Ставимо сковороду з товстим дном на плиту. Наливаємо пару столових ложок рослинного масла і добре розігріваємо його.
Викладаємо тісто з капустою в сковороду і розподіляємо масу рівним шаром по всій площі.
Закриваємо сковороду кришкою. Температура плити – трохи вище мінімальної. Смажимо п’ятнадцять-двадцять хвилин з одного боку.
після вказаного часу пиріг перевертаємо на інший бік. Можна зробити це з допомогою широкої плоскої лопатки. Також можна перекинути пиріг з сковороди на плоску тарілку, а потім зрушити його з тарілки необжаренной стороною вниз назад на сковорідку.
Продовжуємо смажити без кришки ще п’ять-десять хвилин в тому ж температурному режимі.
Готовий пиріг перекладаємо з сковороди на тарілку, злегка даємо йому охолонути. Розрізаємо на шматки і подаємо на стіл, поки він теплий.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою