Ситна риба з рум’яною скоринкою і ароматною начинкою – відмінне блюдо для пікніка у великій компанії. Важливо і те, що для підготовки і приготування карася багато часу не потрібно. Сама, мабуть, найважча частина процесу – це видалення луски. В іншому все швидко і просто!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Карась – 5 шт.
- Лимон (для начинки) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 5 шт.
- Базилік свіжий – 5 гілок
- М’ята свіжа – 5 листків
- Чебрець свіжий – 5 гілок
- Соус теріякі – 5 ст. л.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Майоран – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати карась у фользі на решітці на мангалі? Карасів чистимо від луски, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Зябра, хвости і плавники зрізаємо. Отримані тушки ретельно промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками, видаляючи зайву вологу.
В окремій ємності готуємо маринад. Змішуємо лимонний сік, соус теріякі, оливкова олія, сушений майоран, сіль за смаком і суміш мелених перців.
Тушки карасів неглибоко надрізаємо з обох сторін. Це робиться для того, щоб маринад активніше проник в м’якоть, так і для того, щоб дрібні кістки карасів розм’якшилися при подальшому запіканні. Заливаємо приготовленим маринадом рибу і руками розподіляємо його по внутрішній порожнині і поверхні тушок. Залишаємо промаринуватися на двадцять-тридцять хвилин.
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо тонкими кільцями. Лимон ріжемо на тонкі кружечки.
промариновані тушки карасів закладаємо по гілочки базиліка, лавровому листу, листку м’яти, кухоль лимона і по кілька кілець цибулі. Зверху посипаємо чебрецем, сіллю і меленим перцем.
Кожного підготовленого карася загортаємо у фольгу.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Покласти рибу у фользі на решітку і відправляємо на мангал. Готуємо орієнтовно сім-десять хвилин, не забуваючи перевертати рибу для рівномірної обробки жаром. Потім робимо проколи в фользі в декількох місцях, щоб димок з мангалу ароматизував карасів. Готуємо ще п’ять хвилин.
Готових карасів обережно знімаємо з решітки, укладаємо на стіл і розкриваємо фольгу. Перекладаємо рибу на блюдо і подаємо в гарячому вигляді.
Смачного!