Карасі добре поєднуються зі сметаною. Вершковий смак і легка кислинка кисломолочного продукту підкреслюють ніжну м’якоть цієї річковий рибки з кращого боку. Для додаткового відтінку смаку додамо трохи майонезу і гірчиці. Готувати карасів будемо на решітці – цей процес займе не більше десяти-дванадцяти хвилин.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Карась – 700 – 800 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 4 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати карася в сметані на мангалі легко! Карасів очищаємо від луски, розрізаємо черевце і виймаємо серединку. Зябра, хвости і плавники видаляємо. Отримані тушки ретельно промиваємо проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками зсередини і зовні.
В окремій ємності готуємо сметанний маринад. Змішуємо сметану, майонез, гірчицю, а також сіль і чорний мелений перець за смаком.
Тушки карасів поливаємо приготованою сумішшю і руками розподіляємо її по всій рибі. Залишаємо карасів промаринуватися на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Покласти рибу на змащену рослинним маслом ґрати і відправляємо на мангал. Готуємо орієнтовно десять-дванадцять хвилин в цілому, не забуваючи перевертати рибу для рівномірного прожарювання.
Кожен карась покриється рум’яною скоринкою.
Готових карасів обережно знімаємо з решітки, і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо в гарячому вигляді з зеленню і свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби