З неймовірним задоволенням і від усієї душі хочу поділитися рецептом чудового блюда національної італійської кухні. Карбонару з креветками і беконом я частенько готую на сімейний обід або вечерю. Блюдо виходить неймовірно ароматним, соковитим і ніжним. Процес приготування карбонари не відніме у вас багато часу і принесе незабутнє задоволення.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вершки – 480 мл
- Бекон – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Фетучіні – 300 гр.
- Креветки тигрові (очищені) – 920 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Шпинат – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 120 гр.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати карбонару з креветками і беконом? Тигрові креветки промийте, очистіть від кишечника, панцира і хвостиків. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. Добре розігрійте Сковороду, налийте трохи оливкової олії і викладіть підготовлені креветки і подрібнений часник, періодично помішуючи, обсмажте буквально пару хвилин.
Шпинат добре промийте і обсушіть, додайте в сковороду. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді і дрібно наріжте ножем, додайте до креветок, посоліть і поперчіть. Обсмажте до розм’якшення ріпчастої цибулі.
Влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності і, постійно помішуючи, доведіть соус до загусання.
У велику каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість феттучині. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк. Відварені феттучині відправте в сковороду до соусу.
Бекон наріжте скибочками, обсмажте до золотистої скоринки на окремій сковороді. Необхідну кількість сиру «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Петрушку ретельно промийте, обсушіть і наріжте гострим ножем. Підготовлені інгредієнти викладіть в сковороду з пастою. Ретельно перемішайте.
Яскраву Карбонару з креветками і беконом розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся апетитною пастою!
Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом, вершками та сиром Паста карбонара класична Паста карбонара у вершковому соусі