З великим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом пасти Карбонара з шинкою у вершковому соусі. Апетитне блюдо виходить неймовірно смачним і ароматним, чудово підійде в якості сімейного обіду або романтичної вечері. Приготуйте пасту, і ви залишитеся задоволені!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Вершки 30% або Вершки 33% – 100 мл
- Шинка – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 250 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Прованські трави – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування ароматної пасти Карбонара з шинкою у вершковому соусі. Часник очистіть від лушпиння і промийте.
Очищений часник подрібніть гострим ножем. Розігрійте велику сковороду на вогні, налийте трохи олії і додайте вершкове масло, викладіть подрібнений часник і трохи обсмажте його.
Шинку очистити від оболонки, і наріжте тонкою соломкою, викладіть до смаженій часнику і готуйте до рівномірної золотистої скоринки.
В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.
Курячі яйця розбийте в глибоку миску і влийте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності. Ретельно перемішайте віночком до стану однорідної консистенції.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
Викладіть до рідких інгредієнтів. Перемішайте до стану однорідної консистенції.
Відварені спагетті викладіть в сковороду з шинкою.
Потім додайте сирно-вершкову масу. Перемішайте. Постійно помішуючи, прогрійте кілька хвилин до загустіння соусу.
На порційні тарілки розкладіть приготовлену пасту Карбонара з шинкою у вершковому соусі, зверху присипте прованськими травами і подавайте вершкову пасту на стіл.
Приємного апетиту! Насолоджуйтесь неймовірно смачним і ситним обідом!
Паста карбонара Паста карбонара з шинкою Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара з шинкою, вершками та сиром Паста карбонара класична