Картоплю в якості гарніру завжди актуальне, чекаємо і любимо. Способів його приготування – не злічити. Пропонуємо простий і не витратний за часом рецепт картоплі, запеченої часточками з часником і майонезом в духовці. Ніжна м’яка серцевина і ласа золотиста кірочка на поверхні – такий гарнір прикрасить будь-яку страву!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Кріп – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування картоплі часточками в духовці з часником і майонезом? З картоплі видаляємо шкірку, після чого ретельно промиваємо бульби від забруднень.
Обсушуємо картопля паперовим рушником. Бажано, щоб усі картоплини були однакового розміру – часточки вийдуть однаковими по товщині і пропечуться рівномірно.
Кожну картоплину розрізаємо вздовж на дві половинки. А їх у свою чергу ріжемо ще на дві частини. З одного коренеплоду отримуємо чотири часточки.
Кладемо нарізану картоплю в широку миску. Часник очищаємо від лушпиння, зубки пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо до картоплі.
Додаємо майонез і сіль за смаком.
Руками перемішуємо всі разом і намагаємося рівномірно розподілити соус, часник і сіль по кожній часточці картоплі.
Деко застеляємо силіконовим килимком або злегка промасленим пергаментом. Як варіант – кладемо лист фольги.
Змащуємо поверхню олією.
Розкладаємо деку підготовлені часточки картоплі.
Посипаємо сушеної зеленню кропу для аромату.
Духовку завчасно розігріваємо до температури 220 градусів у режимі конвекції. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками в майонезі на середній рівень і запікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин. До кінця часу запікання картопля повинна стати м’яким і покритися рум’яною скоринкою.
Готову картоплю виймаємо з духовки і відразу перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Смачного!