За таким рецептом особливо смачно виходить молода картопля. Рукав зберігає вологу під час запікання і часточки не пересушується. У той же час, поверхню шматочків запікається до скоринки. Відмінний спосіб приготування картопляного гарніру!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 600 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 4 ст. л.
- Паприка – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати картоплю дольками в духовці з часником в рукаві? Починаємо приготування з очищення картоплі від шкірки. Після цього ретельно промиваємо бульби і обсушуємо їх паперовим рушником. Нарізаємо кожну картоплину на часточки.
Кладемо нарізану картоплю в об’ємну миску.
Часник очищаємо від лушпиння, зубки пропускаємо через прес. Отриману кашку кладемо до картоплі.
Також додаємо майонез, паприку, сіль і чорний мелений перець за смаком. Не забуваємо про лаврове листя. Руками перемішуємо всі разом, щоб соус і прянощі рівномірно розподілилися по картоплі.
Підготовлений картоплю викладаємо в рукав для запікання. Щільно зав’язуємо його з обох сторін і робимо по центру тонкий прокол для виходу пари. Укладаємо наповнений рукав на деко.
Духовку завчасно розігріваємо до температури 190 градусів. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками в рукаві на середній рівень. Запікаємо протягом години.
Готову картоплю дістаємо з духовки, звільняємо від рукави і відразу перекладаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Смачного!