За таким рецептом особливо смачно виходить молода картопля. Рукав зберігає вологу під час запікання і часточки не пересушується. У той же час, поверхню шматочків запікається до скоринки. Відмінний спосіб приготування картопляного гарніру!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 600 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати картоплю дольками в духовці з часником в рукаві? Починаємо приготування з очищення картоплі від шкірки. Після цього ретельно промиваємо бульби і обсушуємо їх паперовим рушником. Нарізаємо кожну картоплину на часточки.

Кладемо нарізану картоплю в об’ємну миску.

Часник очищаємо від лушпиння, зубки пропускаємо через прес. Отриману кашку кладемо до картоплі.

Також додаємо майонез, паприку, сіль і чорний мелений перець за смаком. Не забуваємо про лаврове листя. Руками перемішуємо всі разом, щоб соус і прянощі рівномірно розподілилися по картоплі.

Підготовлений картоплю викладаємо в рукав для запікання. Щільно зав’язуємо його з обох сторін і робимо по центру тонкий прокол для виходу пари. Укладаємо наповнений рукав на деко.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 190 градусів. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками в рукаві на середній рівень. Запікаємо протягом години.

Готову картоплю дістаємо з духовки, звільняємо від рукави і відразу перекладаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Смачного!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Картопля часточками з часником в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою