Рецепт кексу на майонезі і маргарині часто називають «бабусиним». Цей спосіб приготування відомий давно і зможе порадувати своїм особливим смаком і солодким ароматом.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яйце – 1 шт.
  • Маргарин вершковий – 230 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ізюм – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати кекс на майонезі і маргарині? У мисці збиваємо куряче яйце, додаємо до нього цукор і розпушувач тіста. Перемішуємо інгредієнти.

Відправляємо до суміші ложку майонезу і розм’якшений маргарин. Перетираємо його з іншими продуктами, перемішуємо.

Просіваємо борошно в суміш і знову перемішуємо. Збивати не потрібно, тому в тесті можуть залишитися невеликі грудочки маргарину. Це не завадить приготування.

По бажанню можемо додати родзинки. Така начинка зробить кекс більш апетитним.

Поки розігріваємо духовку до 200 градусів, викладаємо тісто у форму. Випікаємо 30-35 хвилин.

Після того, як кекс приготується до рум’яності, дістаємо його з духовки. Даємо трохи охолонути.

Нарізаємо випічку на зручні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Кекс з родзинками класичний Кекси без вершкового масла Кекси в духовці Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами