Рецепт кексу на майонезі і маргарині часто називають «бабусиним». Цей спосіб приготування відомий давно і зможе порадувати своїм особливим смаком і солодким ароматом.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яйце – 1 шт.
- Маргарин вершковий – 230 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ізюм – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати кекс на майонезі і маргарині? У мисці збиваємо куряче яйце, додаємо до нього цукор і розпушувач тіста. Перемішуємо інгредієнти.
Відправляємо до суміші ложку майонезу і розм’якшений маргарин. Перетираємо його з іншими продуктами, перемішуємо.
Просіваємо борошно в суміш і знову перемішуємо. Збивати не потрібно, тому в тесті можуть залишитися невеликі грудочки маргарину. Це не завадить приготування.
По бажанню можемо додати родзинки. Така начинка зробить кекс більш апетитним.
Поки розігріваємо духовку до 200 градусів, викладаємо тісто у форму. Випікаємо 30-35 хвилин.
Після того, як кекс приготується до рум’яності, дістаємо його з духовки. Даємо трохи охолонути.
Нарізаємо випічку на зручні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Кекс з родзинками класичний Кекси без вершкового масла Кекси в духовці Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами