Кекс, який виготовлений за класичним рецептом, дозволить поринути у спогади про веселе дитинство. Він не вимагає ніяких прикрас. І така випічка вже точно всім буде до смаку! Приготування такого кексу в хлібопічка займе не більше 20 хвилин, а все інше зробить пічка.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Для приготування кексу в хлібопічці Панасонік замішуємо тісто в мисці. Для цього спочатку в пшеничне борошно додаємо сіль, а після розпушувач і все перемішуємо в одній ємності.

В іншій ємності пару хвилин збиваємо міксером курячі яйця, цукровий пісок і туди ж додаємо ванільний цукор.

Після трьох хвилин взбиваний суміш збільшиться в об’ємі, а яйця з цукром перетворяться в пишну і піну. Далі вливаємо молоко кімнатної температури і кидаємо розтоплене вершкове масло. До речі, масло можна заздалегідь розтопити і остудити. Продовжуємо збивати яєчну суміш ще 1,5-2 хвилини.

З’єднуємо сухий склад (борошно з сіллю і розпушувачем) з яєчною сумішшю. Тепер круговими рухами віночком замішуємо однорідне тісто для кексу.

Ємність хлібопічки натріть зсередини м’яким вершковим або олією – невеликим шаром. Таким чином, кекс не прилипне до стінок і дну форми, а також готова випічка з легкістю випаде з ємності.

Наповнюємо ємність хлібопічки, заздалегідь змащену маслом, нашим липким і тягучим тестом. За допомогою лопатки розрівнюємо поверхню.

Опускаємо, закриваємо, вибираємо режим «Випічка». На хлібопічці встановлюємо час готування на одну годину тридцять хвилин і чекаємо фінального сигналу. Під час приготування кексу дверцята відкривати не можна, так як якщо її відкрити, впаде температура нагріву.

Після звукового сигналу дістаємо ємність і даємо кексу трохи охолонути протягом 7-10 хвилин, потім його можна дістати з форми і охолодити. Готовий кекс кладемо на велике блюдо і за бажанням можна посипати цукровою пудрою. Приємного вам чаювання!

Білий хліб в хлібопічці Кекси Кекси в хлібопічці ПП кекси Пшеничний хліб в хлібопічці