Волоський горіх – король серед горіхів. У ньому міститься велика кількість вітамінів, мінералів і ненасичених жирів. При додаванні його в випічку вона, справді, стає королевської. Пропонуємо вам чудовий рецепт цього королівського десерту.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 2/3 ч. ложки
- Борошно пшеничне – 225 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Волоський горіх – 120 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати кекс з горіхами? Заздалегідь дістаємо з холодильника яйця – для приготування кексу вони повинні бути кімнатної температури. Мед для кексу беремо натуральний, з ним випічка вийде смачніше. Горіхи заздалегідь підсушуємо на сковороді до золотистого кольору, так вони будуть більш хрусткими у випічці. Всі підготовлені продукти – можна приступати.
В глибокій мисці з’єднуємо яйця, цукор і мед – збиваємо їх віночком до однорідного стану. Потім додаємо молоко і рослинне масло.
В отриману суміш просіваємо борошно разом з розпушувачем і содою. Всі інгредієнти добре перемішуємо до однорідної консистенції.
З допомогою блендера або ножа волоські горіхи подрібнюємо, не занадто дрібно, щоб вони відчувалися у випічці.
Додаємо горіхи в тісто і перемішуємо. За консистенцією тісто як густа сметана.
Форми для випічки застеляємо пекарським папером і перекладаємо в них тісто, акуратно розрівнюючи його по всій довжині форми. Ставимо кекси випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Готові ароматні кекси дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і виймаємо з форми на дошку. Кекси готові до подачі на стіл, приємного апетиту!
Кекс з горіхами Кекси без родзинок Кекси з горіхами Кекси на молоці в духовці Кекси на рослинному маслі Медові кекси