Традиційну аджику готують із стиглих м’ясистих помідорів. Я вирішила поекспериментувати і приготувати аджику з слив, адже кетчуп ж готують із слив і яблук. Мій експеримент вдався на славу, тому пропоную приготувати аджику із слив і вам.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Слива синя – 2,5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 200 гр.
- Томатна паста – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати кетчуп аджику з злив просто! Підготуйте сливи для аджики, ретельно переберіть їх. Вибирайте стиглі м’які плоди, видаляючи зіпсовані.
Відміряйте необхідну кількість інших інгредієнтів.
Сливи і гострий перець ретельно вимийте і обсушіть. Сливи розрізати навпіл і вийміть кісточки.
Гострий перець очистіть від серцевини і насіння. Часник очистіть від лушпиння. Сливи, часник і гострий перець подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки. Викладіть в глибоку ємність, додайте томатну пасту, цукровий пісок і поварену сіль. Ретельно перемішайте масу і перелийте в каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 25 хвилин. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Кришки закип’ятіть в каструлі. Ополоником розлийте гарячу аджику по стерильним банкам. Закатайте з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном.
Закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження. Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. Готову аджику з злив подавайте на стіл в якості гострого соусу. Така аджика прекрасно підійде до м’ясних страв.
Приємного апетиту!
Аджика з перцю Аджика з слив Аджика з томатною пастою Аджика на зиму Кетчуп зі слив Сливи на зиму Солодка аджика