Домашній кетчуп – це смачна і апетитна заправка для ваших кулінарних шедеврів. Класичне поєднання помідорів з перцем і цибулею –перевірений рецепт, який точно вас не підведе. Готувати його просто, з цим впорається навіть початківець кулінар!
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чорний мелений – 2 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Зелень – за смаком
- Кориця – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування кетчупу з помідор солодкого перцю і цибулі. Овоча промиваємо водою. Помідори розрізаємо на чотири частини, вирізаємо у них черешки. Перець очищаємо від насіння і також нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо кубиками.
Часник пропускаємо через прес. Перекладаємо всі інгредієнти в каструлю і ставимо на маленький вогонь на 1-1,5 години. Періодично мусу потрібно помішувати.
Потім знімаємо каструлю з вогню. Додаємо в масу зелень подрібнюємо все в блендері. Протираємо готову масу через ситечко або марлю. Так ми позбудемося великої м’якоті.
Очищену масу знову переливаємо в каструлю. Додаємо сіль, цукор, корицю і перець. Доводимо масу до кипіння і продовжуємо варити ще 40 хв. Вливаємо оцет і перемішуємо.
Розливаємо готовий соус в стерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів