Домашній кетчуп особливо гарний тим, що додавши в нього найнесподіваніші продукти, можна отримати просто приголомшливий результат! Трошки яблучних ноток і ароматного лука зроблять його смак ще краще. Це чудова заправка для м’ясних, картопляних і овочевих страв. Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яблука – 0,5 кг
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Гвоздика – 0,25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 220 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кетчупу з помідорів з яблуками і цибулею на зиму. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки й розрізаємо їх невеликими шматочками.

Яблука чистимо від хвостиків. Також нарізаємо їх часточками і вирізаємо серцевину.

Цибулю ріжемо кільцями. Відправляємо помідори, яблука і цибулю в каструлю і подрібнюємо за допомогою блендера.

Потім ставимо масу на плиту і доводимо її до кипіння. Після цього засипаємо цукровий пісок, сіль, перець і гвоздику, продовжуємо варити до потрібної нам густоти приблизно 1-1,5 години. В самому кінці вливаємо оцет і проварюємо ще кілька хвилин.

Банки стерилізуємо. Розкладаємо готовий кетчуп і закатуємо. Перевертаємо його на кришечки і даємо охолонути при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів Помідори з яблуками на зиму