Домашній кетчуп особливо гарний тим, що додавши в нього найнесподіваніші продукти, можна отримати просто приголомшливий результат! Трошки яблучних ноток і ароматного лука зроблять його смак ще краще. Це чудова заправка для м’ясних, картопляних і овочевих страв. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яблука – 0,5 кг
- Оцет столовий 9% – 80 мл
- Гвоздика – 0,25 ч. л.
- Цукор-пісок – 220 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кетчупу з помідорів з яблуками і цибулею на зиму. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки й розрізаємо їх невеликими шматочками.
Яблука чистимо від хвостиків. Також нарізаємо їх часточками і вирізаємо серцевину.
Цибулю ріжемо кільцями. Відправляємо помідори, яблука і цибулю в каструлю і подрібнюємо за допомогою блендера.
Потім ставимо масу на плиту і доводимо її до кипіння. Після цього засипаємо цукровий пісок, сіль, перець і гвоздику, продовжуємо варити до потрібної нам густоти приблизно 1-1,5 години. В самому кінці вливаємо оцет і проварюємо ще кілька хвилин.
Банки стерилізуємо. Розкладаємо готовий кетчуп і закатуємо. Перевертаємо його на кришечки і даємо охолонути при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів Помідори з яблуками на зиму