Сливи угорка (так називають сорт Угорка) не такі кислі, як інші сорти слив, і дозволяють приготувати ароматний кетчуп. У них досить натурального пектину, тому кетчуп виходить густим. У даному рецепті вам пропонується приготувати цей кетчуп з додаванням перцю і спецій з часником. Склад спецій і кількість цукру можете змінити по своєму смаку. Подрібнюємо овочі м’ясорубкою.
Інгредієнти: на 4 л.
- Слива синя (Угорка без кісточок) – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 10 шт.
- Часник – 8 головок
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Каррі – 10 – 15 гр.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 10 – 15 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
- Гвоздика – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати кетчуп зі слив угорка? Угорку і перець промийте холодною водою і рушником видаліть зайву вологу або просто просушіть. Потім сливи розрізати на половинки і видалити кісточки.
У перців видалити плодоніжки і насіння і порізати їх на шматочки. Почистіть від лушпиння часник. Його можете на 20 секунд помістити в мікрохвильову піч, тоді лушпиння легко зніметься.
Угорку і овочі перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами.
Отриману масу вилийте в посуд для варіння варення, насипте вибрані вами спеції і добре перемішайте.
Посуд з кетчупом поставте на невеликий вогонь і тушкуйте протягом 30 хвилин, не закриваючи посуд кришкою. Кетчуп регулярно перемішувати дерев’яною ложкою, інакше підгорить. Обов’язково зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку.
Приготований кетчуп зі слив угорки розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки і герметично закупорьте прокип’яченими кришками.
Баночки остудіть під теплим покривалом і перенесіть на зберігання в холодне місце. Такий кетчуп прекрасно підійде до рибних і м’ясних страв, пасти і овочів.
Їжте на здоров’я!
Кетчуп зі слив Сливи на зиму