Сливовий соус – це щось більше, ніж просто добавка до м’яса. Він відтіняє смак страв так, як належить. Легка кислинка, прянощі і солодощі – все це допомагає розкрити смак баранини, яловичини. Можна подавати його до стейкам і шашлику і отримувати від цього додаткову користь і заряд вітамінів.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Слива синя – 1 кг
- Часник – 3 – 5 зуб.
- Сіль – 1 – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 – 2 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Петрушка – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати кетчуп зі слив з часником на зиму легко! Візьміть стиглі сині сливи, стиглі і не пошкоджені. Переберіть плоди і видалите всі ті, що занадто м’які або підгнилі.
Видаліть сміття, листочки і хвостики з слив. Промийте їх акуратно в проточній воді, намагаючись не сильно пошкодити плоди.
Всипте сливи в каструлю, попередньо видаливши з них кісточки – якщо є. Залийте воду і тушкуйте на повільному вогні до розм’якшення плодів, близько п’яти або семи хвилин.
Сливи протріть за допомогою сита в каструлю, шкурки повинні залишитися в ситі. У вас вийде однорідне пюре із слив.
Промийте і очистіть часник, відміряйте сіль і спеції і видавіть часник в каструлю зі сливовим пюре. Додайте трави і сіль з перцем, перемішайте і варіть хвилин десять-п’ятнадцять після закипання суміші.
Готовий соус акуратно влийте в стерильні банки, загорніть стерильними кришками.
Банки з соусом переверніть догори дном і накрийте банки пледом або рушником до повного охолодження заготовки, а після того, як банки з соусом повністю охолонуть (близько доби), приберіть їх на зберігання в прохолодне темне місце.
Кетчуп зі слив Сливи на зиму