Класична баклажанна ікра на зиму має безліч інтерпретацій так само, як і кабачкова. Я хочу запропонувати рецепт, який сподобається більшості осіб, які готували. Така ікра може бути шматочками або повністю подрібненої в пюре.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Баклажан – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Перець чилі – за смаком
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати класичну баклажанну ікру на зиму, підготуйте всі необхідні інгредієнти для баклажанної ікри.

Ретельно вимийте баклажани, помідори, гострий і болгарський перець, а потім обсушіть їх. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. У баклажанів обріжте хвостики. Болгарський і гострий перець очистіть від насіння і серцевини.

Очищений болгарський і гострий перець наріжте дрібним кубиком.

Помідори помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку і видаліть плодоніжку. Очищені помідори подрібніть за допомогою блендера або пропустіть через м’ясорубку. Томатний сік вилийте в ємність з товстим дном, в якій будете готувати ікру, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Потім викладіть нарізаний болгарський і гострий перець і зменшіть вогонь.

Баклажани наріжте дрібним кубиком.

Нарізані баклажани викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішайте і продовжуйте варити на повільному вогні.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.

Нарізану ріпчасту цибулю викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішайте і продовжуйте варити на повільному вогні.

Додайте необхідну кількість цукрового піску, олії та солі. Періодично перемішуючи, готуйте баклажанну ікру ще близько 40 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7 хвилин.

Гарячу баклажанну ікру розкладіть по стерильним банкам.

Гарячі банки з закускою закрутіть стерильними кришками.

Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з класичної баклажанної ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Після повного охолодження можна пробувати смачну закуску.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму