Класична баклажанна ікра на зиму має безліч інтерпретацій так само, як і кабачкова. Я хочу запропонувати рецепт, який сподобається більшості осіб, які готували. Така ікра може бути шматочками або повністю подрібненої в пюре.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Баклажан – 3 шт.
- Помідори свіжі – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Перець чилі – за смаком
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати класичну баклажанну ікру на зиму, підготуйте всі необхідні інгредієнти для баклажанної ікри.
Ретельно вимийте баклажани, помідори, гострий і болгарський перець, а потім обсушіть їх. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. У баклажанів обріжте хвостики. Болгарський і гострий перець очистіть від насіння і серцевини.
Очищений болгарський і гострий перець наріжте дрібним кубиком.
Помідори помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку і видаліть плодоніжку. Очищені помідори подрібніть за допомогою блендера або пропустіть через м’ясорубку. Томатний сік вилийте в ємність з товстим дном, в якій будете готувати ікру, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Потім викладіть нарізаний болгарський і гострий перець і зменшіть вогонь.
Баклажани наріжте дрібним кубиком.
Нарізані баклажани викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішайте і продовжуйте варити на повільному вогні.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.
Нарізану ріпчасту цибулю викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішайте і продовжуйте варити на повільному вогні.
Додайте необхідну кількість цукрового піску, олії та солі. Періодично перемішуючи, готуйте баклажанну ікру ще близько 40 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7 хвилин.
Гарячу баклажанну ікру розкладіть по стерильним банкам.
Гарячі банки з закускою закрутіть стерильними кришками.
Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з класичної баклажанної ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Після повного охолодження можна пробувати смачну закуску.
Приємного апетиту!
Баклажани з перцем на зиму Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму