З приходом весни або літа актуальним стає приготування окрошки. Перед вами рецепт приготування класичної окрошки на квасі з ковбасою і свіжим огірком. Готується це блюдо просто і швидко. Незважаючи на це, окрошка у підсумку виходить чудової за смаком, освіжаючої і підбадьорливої!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Огірки – 2 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Квас – 2,5 л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичної окрошки на квасі з ковбасою і свіжим огірком. Промитий картоплю відварюємо, остуджуємо і очищаємо. Після цього нарізаємо його невеликими кубиками.

Яйця також відварюємо до готовності. Охолоджені яйця очищаємо і нарізаємо у вигляді кубиків.

Огірки промиваємо, нарізаємо невеликими брусочками.

Наступний крок – у вигляді кубиків нарізаємо варену ковбасу.

Зелений лук і кріп промити і дрібно поріжте.

підходящої ємності з’єднуємо всі інгредієнти подрібнені – огірки, варену ковбасу, яйця, картопля і зелень. Все заливаємо холодним квасом. Приправляємо страву сіллю і перемішуємо.

Готову окрошку подає порційно, заправляючи сметаною.

Приємного вам апетиту!

Окрошка без редиски Окрошка з квасом і сметаною Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка на сметані