З приходом весни або літа актуальним стає приготування окрошки. Перед вами рецепт приготування класичної окрошки на квасі з ковбасою і свіжим огірком. Готується це блюдо просто і швидко. Незважаючи на це, окрошка у підсумку виходить чудової за смаком, освіжаючої і підбадьорливої!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Огірки – 2 шт.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Квас – 2,5 л.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування класичної окрошки на квасі з ковбасою і свіжим огірком. Промитий картоплю відварюємо, остуджуємо і очищаємо. Після цього нарізаємо його невеликими кубиками.
Яйця також відварюємо до готовності. Охолоджені яйця очищаємо і нарізаємо у вигляді кубиків.
Огірки промиваємо, нарізаємо невеликими брусочками.
Наступний крок – у вигляді кубиків нарізаємо варену ковбасу.
Зелений лук і кріп промити і дрібно поріжте.
підходящої ємності з’єднуємо всі інгредієнти подрібнені – огірки, варену ковбасу, яйця, картопля і зелень. Все заливаємо холодним квасом. Приправляємо страву сіллю і перемішуємо.
Готову окрошку подає порційно, заправляючи сметаною.
Приємного вам апетиту!
Окрошка без редиски Окрошка з квасом і сметаною Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка на сметані