Вашій увазі пропонується ще один рецепт класичної солянки на зиму в банках. Готувати її будемо з квашеної капусти, солоних огірків і грибів. Капуста і огірки додадуть такий солянці особливий смак і гостроту. Спеції можна додати будь-які за своїм смаком.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Квашена капуста – 2 кг
- Огірки солоні – 5 шт.
- Гриби або Гриби заморожені – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 – 5 головок
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Лавровий лист – за смаком
- Гвоздика – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати класичну солянку на зиму в банках, свіжі гриби (лісові або шампіньйони) переберіть і добре промийте. Якщо лісові гриби погано чистяться, залийте їх окропом і вся грязь підніметься догори, а потім їх помийте. Чисті гриби поваріть в підсоленій воді протягом 20 хвилин. Заморожені гриби відразу відваріть. Відварені гриби відкиньте на друшляк, остудіть під холодною водою і наріжте на невеликі шматочки.
Почистіть цибулини, промийте і наріжте на невеликі кубики. Обсмажте цибулю до прозорості на розігрітому рослинному маслі. Потім перекладіть в сковороду нарізані гриби і посмажте все ще декілька хвилин.
Солоні огірочки наріжте на шматочки довільної форми. Якщо немає солоних огірків, то можна взяти для солянки мариновані.
З квашеної капусти відіжміть весь розсіл. Якщо капуста кисла, промити її проточною водою.
Всі підготовлені овочі покладіть в каструлю для тушкування. Томатну пасту змішайте з водою і вилийте до овочів. Налийте в солянку рослинне масло, посоліть, додайте цукор і вибрані спеції і перемішайте. Тушкуйте солянку на маленькому вогні протягом 50 хвилин, поки капуста не стане м’якою. До кінця готування додайте оцет. Гарячу солянку расфасуйте в чисті банки і стерилізуйте їх за загальними правилами. Потім баночки герметично закатаю, остудіть і перенесіть в місце зберігання.
Їжте на здоров’я!
Салат з огірків пальчики оближеш Солянка без огірків Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами