З великим задоволенням хочу поділитися класичним рецептом надзвичайно смачного і ароматного класичного холодцю зі свинячої рульки. М’ясна закуска виходить ароматною, апетитною і наваристою. Холодна закуска відмінно підійде до обіду.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Свинячі ноги – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 3,5 л.
- Насіння кропу – за смаком
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 6 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати класичний холодець зі свинячої рульки? Свинячу рульку і ніжку ретельно вимийте і зачистити ножем. Свинячу рульку розріжте.
Свинячу рульку і ніжку викладіть в каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою 1 годину.
Підготуйте насіння кропу і додайте в каструлю.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Викладіть в каструлю.
Підготуйте лавровий лист і чорний перець горошком. Додайте в каструлю і добре посоліть.
Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні 4 години.
М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна за допомогою двох вилок.
Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.
Часник очистіть від лушпиння, промийте і подрібніть спеціальним пристосуванням або ножем.
Подрібнений часник викладіть до м’яса. Перемішайте до однорідної консистенції.
Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його. Процідженим бульйоном залийте м’ясо так, щоб бульйон повністю його покривав.
Зверху викладіть зелень і відварену моркву за бажанням і трохи втопіть в бульйоні. Повністю остудіть холодець, накрийте кришками і поставте в холодильник для застигання на 6-8 годин, але краще всього на ніч.
Ароматний класичний холодець зі свинячої рульки подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся смачною стравою!
Холодець без желатину Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець класичний