З великим задоволенням хочу поділитися класичним рецептом надзвичайно смачного і ароматного класичного холодцю зі свинячої рульки. М’ясна закуска виходить ароматною, апетитною і наваристою. Холодна закуска відмінно підійде до обіду.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Свинячі ноги – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 3,5 л.
  • Насіння кропу – за смаком
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 6 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати класичний холодець зі свинячої рульки? Свинячу рульку і ніжку ретельно вимийте і зачистити ножем. Свинячу рульку розріжте.

Свинячу рульку і ніжку викладіть в каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою 1 годину.

Підготуйте насіння кропу і додайте в каструлю.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Викладіть в каструлю.

Підготуйте лавровий лист і чорний перець горошком. Додайте в каструлю і добре посоліть.

Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні 4 години.

М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна за допомогою двох вилок.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.

Часник очистіть від лушпиння, промийте і подрібніть спеціальним пристосуванням або ножем.

Подрібнений часник викладіть до м’яса. Перемішайте до однорідної консистенції.

Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його. Процідженим бульйоном залийте м’ясо так, щоб бульйон повністю його покривав.

Зверху викладіть зелень і відварену моркву за бажанням і трохи втопіть в бульйоні. Повністю остудіть холодець, накрийте кришками і поставте в холодильник для застигання на 6-8 годин, але краще всього на ніч.

Ароматний класичний холодець зі свинячої рульки подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся смачною стравою!

Холодець без желатину Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець класичний