Курча тютюну з часником і спеціями, покритий тонкою рум’яною скоринкою обов’язково припаде до смаку вашим гостям і стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати його можна як у духовці, так і на сковороді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курча – 600 – 800 гр.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Чебрець свіжий – за смаком
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 50 – 80 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування класичного курчати тютюну на сковороді під пресом смачний! Курча помийте, обітріть паперовими рушниками і відбийте кухонним молоточком.
Для приготування маринаду змішайте рослинне масло з подрібненим часником, сіллю, чебрецем, червоним і чорним перцем.
Маринадом добре промажте курчати з усіх боків, загорніть птицю в харчову плівку і поставте маринуватися в холодне місце на 2 години.
На розігрітій сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть курчати.
накрийте Сковороду кришкою, вона повинна бути менше по діаметру. На кришку встановіть вантаж і притисніть курчати як можна сильніше до дна сковороди.
Смажте курчати на повільному вогні з двох сторін по 18-20 хвилин.
Курчати подавайте на блюді цілком, прикрасьте його свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи