Ароматний грибний жульєн, приготований з лісових грибів під рум’яної сирної скоринкою – це межа гастрономічної фантазії. Томлений у вершковому соусі з додаванням мускатного горіха, на його приготування йде не більше години, а в результаті ви отримуєте смачну ситну овочеву закуску, яка буде чудовим самостійною стравою чи стане відмінним доповненням до м’яса на святковому або повсякденному столі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гриби – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Сир Пармезан – 120 гр.
- Сметана 20% – 125 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати класичний жульєн з грибами і сметаною на сковороді? Для приготування жульєна ми відібрали свіжі підберезники і підосичники. Ретельно промиваємо під проточною водою, видаляючи сміття і пісок.
Гриби викладаємо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо з лавровим листом і перцем горошком протягом 20 хвилин.
Відварені гриби відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями.
Викладаємо цибулю в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Потім в сковороду до цибулі викладаємо відварні гриби, перемішуємо і обсмажуємо 10-15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
Після того, як гриби з цибулею обжарились до золотистого кольору, додаємо сметану, сіль і спеції, добре перемішуємо і тушкуємо жульєн 2-3 хвилини.
Готовий жульєн посипаємо натертим на крупній тертці сиром і знімаємо з вогню.
Сковороду з жульєном ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 7-10 хвилин, щоб сир рум’яною скоринкою покрився.
Готовий жульєн виймаємо з духовки і в гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром на сковороді Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн класичний