Кабачки – досить універсальний плід. З нього можна приготувати оладки, так і компот. Цікаво, що кабачок безвідмовно вбирає смак і аромат супутніх продуктів, саме тому його використовують від супів до десертів. У даному рецепті готуємо з кабачка компот, а «постачальником» смаку і аромату виступить червона алича. Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на приготування одного літра компоту.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 200 гр.
- Алича – 200 гр.
- Вода – 600 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з червоної аличі і кабачків. Плоди аличі промиваємо й обсушуємо. Вийняти кісточки не потрібно.
Кабачки миємо. Якщо зрілі плоди і насіння встигли загрубеть, їх потрібно обов’язково видалити. Грубу шкірку також обов’язково зрізаємо. Якщо кабачки молоді, можна цього не робити. Підготовлені кабачки нарізаємо великими кубиками.
У каструлю наливаємо вказану кількість води і додаємо цукровий пісок. Доводимо сироп до кипіння.
В чисті банки укладаємо аличу і шматочки кабачка. Заливаємо їх киплячим сиропом і відразу закатуємо чистими сухими кришками. Перевертаємо банки верх дном для перевірки герметичності, закутуємо пледом і в такому стані даємо їм повністю охолонути. Охолоджений компот зберігаємо в темному прохолодному місці не більше одного року.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму