Готуйте відразу трилітрові банки, адже домашнього компоту багато не буває. Впоратися з приготуванням такого компоту можуть не тільки досвідчені, а й початківці господині. А відсутність стерилізації дозволить буквально відразу насолодитися цим неймовірно смачним і корисним напоєм.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 500 – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Апельсин – 1 – 2 шт.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Рецепт компоту з червоної смородини і апельсина без стерилізації на зиму гранично простий! Перебрану смородину ретельно промиваємо і перекладаємо в сито для того, щоб стікала зайва рідина.

Апельсин добре промиваємо та нарізаємо тонкими часточками разом з шкіркою. Паралельно з цим стерилізуємо банки з кришками

Починаємо укладати підготовлені компоненти в банку. На дно обов’язково кладемо червону смородину і тільки потім кілька часточок апельсина.

Заливаємо все окропом і прогріваємо ягоди з апельсином протягом 15-20 хвилин, обов’язково прикривши кришкою.

Через це час переливаємо воду, просочену соком ягід в каструлю, і розбавляємо в ній цукровий пісок. Доводимо рідину до стану кипіння, зменшуємо вогонь і кип’ятимо ще пару хвилин.

Потім повертаємо вируючий цукровий сироп у банки і щільно закрити капроновою кришкою. Охолоджений компот відправляємо на зберігання в холодильник

Бажаємо приємного апетиту!

Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини з апельсином Компоти Червона смородина на зиму