Ягоди червоної смородини і малини дозрівають одночасно. Асорті-компот з них володіє чудовими смаковими якостями і красивим кольором. Цей напій люблять діти і дорослі. Готується він просто. Зручніше заготовляти такий компот для сім’ї в 1,5-літрових банках. Готуємо узвар без стерилізації.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 150 гр.
- Малина – 150 гр.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Вода питна – 1 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з червоної смородини і малини. Спочатку підготуйте банки для цієї заготовки. Помийте їх з содою і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Ягоди очистити від дрібного сміття і листя. Червону смородину відокремте від гілочок. Потім її промийте проточною водою і обсушити на рушнику. У малини видаліть плодоніжки. Потім її на 10 хвилин замочити у підсоленій воді, щоб видалити дрібну живність. Малину акуратно промийте. Чистий садову малину можна не мити.
Підготовлені ягоди перекладіть в стерильні баночки. Співвідношення малини і смородини можете змінювати на свій смак.
Відразу в баночки насипте розраховане кількість цукру.
В окремому посуді закип’ятіть чисту воду. Залийте окропом ягоди з цукром в баночках. Баночки, щоб не луснули від окропу, поставте на рушник.
Потім компот відразу герметично закупорьте прокип’яченими кришками.
Баночки з компотом кілька разів поверніть, щоб добре розчинився цукор.
Потім поставте їх на кришки і накрийте теплим покривалом. Спочатку компот буде блідим, але потім придбає гарний малиновий колір. Охолоджений компот перенесіть на зберігання.
Вдалих заготовок!
Компот з малини на зиму Компот із смородини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини 1 літрових банках Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Малина на зиму