Щоб перебрати червону смородину і обірвати всі її дрібні ягідки з гілочок, потрібно чимало зусиль і часу. Пропонуємо найпростіший рецепт компоту з цієї вітамінної ягоди, для якого обривати ніжну смородину з гілочок не доведеться. Наявність гілочок на підсумковий смак компоту ніяк не впливає, а от полегшення праці і економія часу – в наявності.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона (з гілками) – 2 склянки
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот із червоної смородини з гілочками просто! Червону смородину ретельно промиваємо. Можна помістити її в об’ємний друшляк і встановити його під проточну воду. Під час промивання ягоди з дефектами і сухі гілочки видаляємо. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути.
В попередньо простерилізовані банки кладемо червону смородину з гілочками.
Для приготування сиропу в об’ємну посуд вливаємо вказану кількість води, додаємо цукровий пісок і ставимо ємність на плиту.
Доводимо рідину до кипіння і варимо пару хвилин, щоб весь цукор повністю розчинився.
Під час варіння сиропу стерилізуємо кришки для закочування компоту.
Готовим заливаємо гарячим сиропом червону смородину з гілочками в банках. Відразу закатуємо стерильними кришками.
Закатані банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо банки в плед і таким чином даємо їм повільно охолонути. Після охолодження прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на 2-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму