Щоб перебрати червону смородину і обірвати всі її дрібні ягідки з гілочок, потрібно чимало зусиль і часу. Пропонуємо найпростіший рецепт компоту з цієї вітамінної ягоди, для якого обривати ніжну смородину з гілочок не доведеться. Наявність гілочок на підсумковий смак компоту ніяк не впливає, а от полегшення праці і економія часу – в наявності.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона (з гілками) – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот із червоної смородини з гілочками просто! Червону смородину ретельно промиваємо. Можна помістити її в об’ємний друшляк і встановити його під проточну воду. Під час промивання ягоди з дефектами і сухі гілочки видаляємо. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути.

В попередньо простерилізовані банки кладемо червону смородину з гілочками.

Для приготування сиропу в об’ємну посуд вливаємо вказану кількість води, додаємо цукровий пісок і ставимо ємність на плиту.

Доводимо рідину до кипіння і варимо пару хвилин, щоб весь цукор повністю розчинився.

Під час варіння сиропу стерилізуємо кришки для закочування компоту.

Готовим заливаємо гарячим сиропом червону смородину з гілочками в банках. Відразу закатуємо стерильними кришками.

Закатані банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо банки в плед і таким чином даємо їм повільно охолонути. Після охолодження прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на 2-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму