Якщо ви переживаєте, що компот вийде занадто кислим, то радимо просто додати трохи більше цукру. Результат ви помітите відразу. А для любителів кисліші, можна зробити рівно навпаки. І тоді можете сміливо подавати цей напій до будь-якого солодкого десерту, щоб збалансувати смак.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 800 – 900 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот із червоної смородини з лимоном на 3-х літрову банку на зиму просто! Перед початком приготування компоту підготуємо всі необхідні компоненти. Червону смородину перебираємо і добре промиваємо. Щоб ягоди були без зайвої рідини, відкидаємо їх на друшляк.
Лимон ошпарюємо окропом, потім промиваємо під проточною водою і нарізаємо не дуже великими часточками.
Переходимо до варіння сиропу. Ставимо на вогонь воду і доводимо її до кипіння, потім поступово всипаємо цукор і варимо, постійно помішуючи, 3 хвилини.
На дно простерилізованій банки викладаємо підготовлену червону смородину і часточки лимона. Обсяг ягід може варьировздогадатися в залежності від ваших уподобань.
Потім, тільки що приготовлений киплячий сироп, розливаємо по наповненим банкам, намагаючись не зачіпати стінки і вливати рідину строго в центр.
Закриваємо готовий компот стерилізованої кришкою, перевертаємо і закутуємо в теплу ковдру. Після того, як вміст банки досягло кімнатної температури, переносимо компот в прохолодне місце і залишаємо на зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!