Цей напій за складом схожий на мохіто, який викликає асоціації з літом. Однак цей компот вміщає всі компоненти, вітаміни і мінерали, які просто необхідні в сезон простудних захворювань. Червона смородина з лимоном збагатить вас вітаміном С, а м’ята крім вітамінів, подарує свіжість і аромат, що бадьорить.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 400 – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1,5 – 2 склянки
- Лимон – 0,5 шт.
- М’ята свіжа – 3 – 4 шт.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот із червоної смородини з м’ятою і лимоном на зиму просто! Ягоди червоної смородини промиваємо прямо з гілочками у великій кількості води. За необхідності можна ненадовго замочити, щоб на поверхню сплив все сміття.
Потім відкидаємо їх на друшляк і залишаємо до тих пір, поки з ягід не стече вся рідина. Паралельно з цим промиваємо гілочки м’яти і не дуже тонко нарізаємо лимон.
У підготовлену простерилизованную банку опускаємо гілочки червоної смородини, м’яту і лимон, займаючи приблизно 1/3 банки, а все інше місце буде безпосередньо для сиропу.
Приготуємо цукровий сироп. У холодну воду поступово всипаємо цукор, помішуючи все ложкою, і доводимо вміст до кипіння. Після чого киплячий сироп акуратно вливаємо в банку, намагаючись не зачіпати стінки. Наповнюємо її до самого краю. Залишаємо компот остуджуватися хвилин на 10.
Після закінчення цього часу зливаємо воду в каструлю, використовуючи спеціальну кришечку для зливу, щоб ягоди нікуди не зникли.
Ягідний відвар знову доводимо до стану кипіння і відразу ж повертаємо в банку. Такий нескладний процес приготування. Компот закатуємо простерилізованій кришкою, перевертаємо і остуджуємо, накривши ковдрою або рушником.
Бажаємо гарного настрою і приємного апетиту!
Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини з лимоном Компот із червоної смородини з м'ятою Червона смородина на зиму