Компот із слив, приготований без стерилізації, відмінно зберігається і виходить дуже ароматним, насиченим і яскравим смаком. Доступні інгредієнти, мінімум витраченого на заготівлю часу та чудовий кінцевий результат у вигляді смачного домашнього напою – що ще потрібно для хорошого рецепту?
Інгредієнти: на 3 л.
- Слива синя – 500 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот із слив без стерилізації, сливи необхідно перебрати і сортувати. Перезрілі і м’яті плоди краще прибрати в сторону або використовувати для інших заготовок. Щоб сливи не лопнули при взаємодії з окропом, їх необхідно проколоти виделкою або зубочисткою. Ще один варіант – потрібно вибирати для компоту сливи середньої зрілості, пружні і щільні. Промийте відібрані сливи, потім помістіть їх в простерилізовані банки.
Кип’ятимо воду, далі наповнюємо банки окропом. Залишаємо прогріватися ємності зі сливами на 20 хвилин.
Через деякий час воду необхідно злити в підходящу каструлю. Додаємо у воду цукровий пісок, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Після цього ще протягом 5 хвилин проварюємо сироп.
Заповнюємо банки зі сливами гарячим сиропом, відразу закочує їх кришками.
Перевертаємо заготівлю дном вгору, охолоджуючи в такому вигляді під теплою ковдрою. Тривале зберігання компоту із слив, приготованого без стерилізації, можливо тільки в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!
Компот із слив Компот із слив на 1 літрову банку Компоти Сливи на зиму