Перед вами один з найбільш простих рецептів приготування компоту із слив на зиму – з лимонною кислотою і без стерилізації. Такий компот зберігається дуже довго, виходить неймовірно смачним і ароматним. У нього є тільки один недолік – він занадто швидко закінчується! Заготовлюйте компот із слив у великих обсягах, не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100 – 150 гр.
- Вода – 750 мл
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот із слив без стерилізації з лимонною кислотою, сливи очищаємо від сміття і промиваємо під проточною водою. Щоб уникнути в подальшому розтріскування шкірочки, зробіть на кожному плоді кілька проколів зубочисткою або виделкою.
В заздалегідь простерилизованную банку викладаємо промиті сливи.
Всипаємо до сливам необхідну кількість цукрового піску. Вливаємо в ємність з вмістом окріп, прикриваємо банку кришкою і даємо постояти протягом 15 хвилин.
Через деякий час додаємо до сливам щіпку лимонної кислоти, доливаємо до самого верху окріп. Відразу ж виробляємо закатку.
Банку з компотом перевертаємо шийкою вниз, закутуємо теплим рушником і даємо повністю охолонути.
Компот із слив без стерилізації з лимонною кислотою готовий!
Приємного вам апетиту!
Компот із слив Компот із слив без стерилізації Компот із слив з лимонною кислотою Компот із слив на 1 літрову банку Компоти Сливи на зиму