Перед вами один з найбільш простих рецептів приготування компоту із слив на зиму – з лимонною кислотою і без стерилізації. Такий компот зберігається дуже довго, виходить неймовірно смачним і ароматним. У нього є тільки один недолік – він занадто швидко закінчується! Заготовлюйте компот із слив у великих обсягах, не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 – 150 гр.
  • Вода – 750 мл
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот із слив без стерилізації з лимонною кислотою, сливи очищаємо від сміття і промиваємо під проточною водою. Щоб уникнути в подальшому розтріскування шкірочки, зробіть на кожному плоді кілька проколів зубочисткою або виделкою.

В заздалегідь простерилизованную банку викладаємо промиті сливи.

Всипаємо до сливам необхідну кількість цукрового піску. Вливаємо в ємність з вмістом окріп, прикриваємо банку кришкою і даємо постояти протягом 15 хвилин.

Через деякий час додаємо до сливам щіпку лимонної кислоти, доливаємо до самого верху окріп. Відразу ж виробляємо закатку.

Банку з компотом перевертаємо шийкою вниз, закутуємо теплим рушником і даємо повністю охолонути.

Компот із слив без стерилізації з лимонною кислотою готовий!

Приємного вам апетиту!

Компот із слив Компот із слив без стерилізації Компот із слив з лимонною кислотою Компот із слив на 1 літрову банку Компоти Сливи на зиму