Всі діти обожнюють покупні газованої води, але давно відомо, що в таких напоях немає нічого корисного, а кількість цукру зашкалює. Але є альтернатива – домашня фанта не те, що без жодного консерванту, а, навпаки, з великою кількістю натуральних кислот і вітамінів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси (без кісточок) – 500 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода питна – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з абрикосів і апельсинів на 3-літрову банку на зиму? Для приготування компоту потрібно брати виключно стиглі плоди без слідів гниття. Фрукти ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо й розрізаємо навпіл, витягуючи кісточку.
Цитрус також промиваємо і знімаємо шкірку, не залишаючи білої оболонки і нарізаємо на кільця, не товщі 1 сантиметра.
З лимоном повторюємо маніпуляції, як і з попередніми фруктами. Не забуваємо позбавлятися від усіх кісточок без винятку.
Трилітрову банку споліскуємо содовим розчином і обдаємо окропом, даємо просохнути і заповнюємо підготовленими плодами. Наповнювати банку потрібно не більш ніж наполовину.
Трохи менше, ніж три літри води доводимо до кипіння і заливаємо в тару так, щоб всі фрукти були покриті. Прикриваємо кришкою або рушником і залишаємо прогріватися на 40-45 хвилин.
По закінченні часу, зливаємо воду в каструлю, додаємо цукровий пісок і доводимо до кипіння, потім зменшуємо полум’я і продовжуємо варіння протягом 2-3 хвилин.
Вируючим сиропом акуратно заливаємо вміст банок до країв і відразу ж закатуємо. Перевертаємо тару кришками вниз і чекаємо повного остигання. Зберігатися такий напій може більше 1 року.
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів з апельсином на зиму Компот з абрикосів з лимоном на зиму Компот з абрикосів на зиму