Смачний і ароматний компот з абрикосів і черешні відмінно втамовує спрагу в спекотний сонячний, так і прохолодний осінній день. Абрикоси надають компоту приємну солодкість, черешня наповнює його своїм ароматом, а додавання лимонного соку дає компоту приємні нотки кислинки і цитрусової свіжості.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 250 гр.
  • Черешня – 100 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода питна – 0.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з абрикосів і черешні легко! Для компоту вибираємо стиглу черешню і соковиті щільні абрикоси. Черешню промиваємо в друшляку під проточною водою, відкидаємо на рушник, щоб вона висохла. Потім видаляємо плодоніжки. Абрикоси промиваємо і викладаємо на рушник до черешні, щоб вони трохи обсохнули. Потім абрикоси поділяємо навпіл і видаляємо кісточку. Банки для компоту промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо в духовці при 110 градусах 7-10 хвилин.

У сотейник наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Черешню кладемо в банку і заливаємо окропом на 2/3 банки, залишаємо на 40-45 хвилин.

Після закінчення часу воду з банки зливаємо назад в сотейник, при цьому черешня залишається в банку, ставимо сотейник на вогонь.

В сотейник з водою, додаємо цукор, сік половини лимона, перемішуємо і доводимо сироп до кипіння. Після чого проварюємо сироп хвилину і знімаємо з вогню.

В банку з черешнею кладемо половинки абрикосів і заливаємо в банку гарячий сироп. Закриваємо банку прокип’яченої кришкою, перевертаємо банку догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце. Компот готовий!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компот з черешні з лимоном на зиму Компоти Черешня на зиму