Приготування будь-яких заготовок на зиму процес не з легких, але для тих, хто любить готувати, цей процес приносить задоволення. А в якості бонусу виходить чудова консервація. Пропоную приготувати компот з абрикосів і чорної смородини.


Інгредієнти: на 3 л.

  • чорна Смородина – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Абрикоси – 700 гр.
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з абрикосів і чорної смородини. Підготуйте необхідні інгредієнти для ароматної компоту з абрикосів і чорної смородини.

Стиглі, але міцні абрикоси викладіть в друшляк або сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Підготовлені абрикоси розріжте уздовж і акуратно вийміть кісточки.

Закип’ятіть каструлю води. Очищені від кісточок абрикоси викладіть в друшляк або сито. І кілька разів занурте фрукти в окріп на 10 секунд.

Бланшовані абрикоси викладіть в глибоку ємність.

Чорну смородину ретельно переберіть, викладіть в друшляк або сито, ретельно промийте і бланшируйте ягоди таким же способом, як і абрикоси.

Банки добре вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Абрикоси і чорну смородину викладіть на дно стерильних банок. Закип’ятіть воду, додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти, перемішайте до повного розчинення кристалів, проваріть сироп 5 хвилин.

Отриманим сиропом залийте банки з фруктами. Накрийте кришками банки з компотом і закатайте з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом з абрикосів і чорною смородиною догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Спробуйте яскравий і дуже смачний компот, налив собі кухоль.

Приємного насолоди!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з абрикосів на зиму Компот з чорної смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку