Компоти, заготовлені власноруч, набагато смачніше і корисніше магазинних соків і газованих напоїв. Влітку я намагаюся приготувати якомога більше різних компотів. Сьогодні пропоную приготувати компот на зиму з абрикосів і яблук без стерилізації. Кількість цукрового піску можна зменшити.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 600 гр.
- Яблука – 200 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з абрикосів і яблук на зиму без стерилізації просто! Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Стиглі, але міцні абрикоси викладіть в друшляк або сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини, а потім викладіть на дно стерильних банок.
Яблука вимийте і обсушіть. Очистіть від серцевини і наріжте скибочками. Розкладіть по банках.
В кожну банку з фруктами додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість регулюйте в залежності від власних смакових переваг і солодощі фруктів. Навіть якщо ви переборщите з цукровим піском, то готовий компот можна буде розвести питною водою.
Залийте банки з фруктами заздалегідь підготовленим окропом.
Накрийте банки з компотом стерильними кришками і закатайте з допомогою закаточной машинки.
Обережно, щоб не обпектися, нахиляйте гарячі банки з компотом з боку в бік, щоб цукровий пісок повністю розчинився.
Переверніть банки з компотом з абрикосів з яблуками догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з компотом та перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компот з яблук на зиму Компоти