Такий компот готується досить просто і швидко. Немає необхідності його попередньо варити і стерилізувати. Потрібно лише правильно підготувати банки, щоб забезпечити оптимальні умови для зберігання напою і уникнути ризику псування. Абрикоси пропонуємо одразу очистити від кісточок.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з абрикосів на зиму без стерилізації смачний! Щоб узвар вийшов смачним, відбираємо для його приготування зрілі, якісні плоди. Абрикоси ретельно промиваємо від забруднень. Даємо стекти зайвій волозі.

Кожен абрикос розрізаємо на дві частини і отримуємо кісточку.

Банки і кришки попередньо моєму проточною водою. Кожну банку встановлюємо над киплячою водою на кілька хвилин, щоб пар дезинфицировал поверхню.

Кришки опускаємо в окріп, кипіння води припиняємо, а кришки залишаємо на двадцять хвилин також для дезінфекції. Після цього кришки виймаємо й даємо їм повністю обсохнути.

Половинки абрикосів розкладаємо по банках. Заливаємо їх окропом так, щоб плоди були повністю покриті, але не до верху банок. Витримуємо абрикоси в гарячій воді двадцять хвилин. Потім зливаємо воду з банок в окрему каструлю.

В банки до ошпаренным абрикосам додаємо цукровий пісок, розподіляючи рівномірно вказану кількість цукру на всі банки.

Злиту воду в каструлі доводимо до кипіння і заливаємо їй абрикоси з цукром в банках. Злегка обертаємо банки, щоб цукор почав розчинятися.

Потім доливаємо банки окропом до верху і закатуємо стерильними кришками. Накриваємо закупорений компот пледом або ковдрою і даємо йому повільно охолонути, після чого прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компоти