Чим різноманітніше фрукти і ягоди в компоті, тим яскравіше та насиченіше його смак. А чим більше фруктів і ягід в компоті, тим корисніше цей смачний напій. Тому ми будемо влаштовувати компот відразу з абрикосів, вишень і яблук і робити це в трилітрових банках. Адже такий компот випивається дуже швидко.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 1.5 склянки
- Вишня – 1 склянка
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Готувати компот з абрикосів, вишень і яблук на зиму легко! Яблука помийте, видаліть у них плодоніжки і серцевину. Потім наріжте на тонкі часточки.
Абрикоси переберіть, нам не потрібні зіпсовані і дуже м’які плоди. Промийте їх і розріжте навпіл, видаляючи при цьому кісточки.
Ягоди вишні також переберіть і промийте, помістивши в друшляк, під проточною водою. Видалити кісточки з вишні для приготування компоту не потрібно.
В глибоку каструлю налийте воду і всипте цукор. Доведіть сироп до кипіння на плиті.
Поки сироп закипає, помістіть фрукти і ягоди в банку. Черговість закладання інгредієнтів значення при цьому не має. Як тільки вода з цукром закипить (при цьому цукор повністю розчинитися), залийте нею вміст банки до самого краю і відразу ж щільно закрутіть кришку, або загорніть банку. Потім переверніть її, укутайте в що-небудь тепле і залиште до повного охолодження. Готовий компот зберігайте в темному і прохолодному місці, а взимку насолоджуватися його смаком і отримуйте від нього користь.
Смачного!