Для компоту краще всього вибирати не перестиглі плоди, з щільною м’якоттю, тоді вони зберігають свою структуру і яскравий колір. Також варто віддати перевагу кисло-солодким плодом, так як у складі напою присутній цукровий пісок, і трохи переборщивши, компот може вийти нудотним.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 600 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Лимонна кислота – 5 гр.
- Вода – 2.5 – 2.8 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з абрикосів з кісточками і лимонною кислотою? Відібравши найкращі і досить стиглі плоди, ретельно промиваємо їх у воді, не відокремлюючи кісточки від м’якоті.
Трилітрові банки промиваємо содовим розчином, стерилізуємо будь-яким зручним способом і обсушуємо. Тільки коли тара повністю суха – перекладаємо в неї фрукти.
На плиті, доводимо до кипіння воду і заливаємо в банку таким чином, щоб вода повністю покрила помаранчеві плоди (близько 1,8 літра). Зверху прикриваємо кришкою для кращого прогрівання і залишаємо на 25-30 хвилин.
Інгредієнти для сиропу найпростіші – це цукор і лимонка. Відміряємо потрібну кількість підсолоджувача і пересипаємо в каструлю з товстим дном.
Туди ж додаємо лимонну кислоту і ретельно перемішуємо.
вийшла сипку суміш зливаємо воду з банок, додаємо ще приблизно літр і відправляємо на плиту, варимо на сильному вогні 2-3 хвилини після закипання.
Банки з абрикосами ставимо на металеву або дерев’яну поверхню (щоб тара не розтріскалася) і тонким струменем вводимо киплячий сироп. Відразу ж здійснюємо закатку, так як заливка буде першою і єдиною.
Готовий компот вкриваємо ковдрою і залишаємо на 12-16 годин до повного охолодження.
Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку