Червона смородина – корисна і смачна ягода. Поєднання червоної смородини і агрусу – справжній вітамінний комплекс для організму. Ідеальне поєднання можна побачити, приготувавши компот. Він буде мати насичений колір і смак. Виконайте описані в рецепті кроків і ви переконаєтеся, що приготувати такий компот нескладно.
Інгредієнти: на 3 л.
- Аґрус – 400 гр.
- Смородина червона – 200 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з агрусу і червоної смородини легко! Стерилізуємо банки. Вимиваємо і просушуємо ягоди. Потім підготовлені банки необхідно на третину заповнити ягідної сумішшю з агрусу і червоної смородини.
Воду вливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо цукровий пісок і перемішуємо. Тримаємо каструлю з вмістом на вогні пару хвилин.
Приготовленим сиропом заливаємо банки з ягодами.
Далі закочує банки з компотом прокип’яченими кришками, перевертаємо їх дном вгору і закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо компот в такому вигляді до повного охолодження. Після цього поміщаємо банки з компотом з агрусу і червоної смородини на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу і смородини на зиму Компот із смородини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини і агрусу Компоти Червона смородина на зиму