Червона смородина – корисна і смачна ягода. Поєднання червоної смородини і агрусу – справжній вітамінний комплекс для організму. Ідеальне поєднання можна побачити, приготувавши компот. Він буде мати насичений колір і смак. Виконайте описані в рецепті кроків і ви переконаєтеся, що приготувати такий компот нескладно.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Аґрус – 400 гр.
  • Смородина червона – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з агрусу і червоної смородини легко! Стерилізуємо банки. Вимиваємо і просушуємо ягоди. Потім підготовлені банки необхідно на третину заповнити ягідної сумішшю з агрусу і червоної смородини.

Воду вливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо цукровий пісок і перемішуємо. Тримаємо каструлю з вмістом на вогні пару хвилин.

Приготовленим сиропом заливаємо банки з ягодами.

Далі закочує банки з компотом прокип’яченими кришками, перевертаємо їх дном вгору і закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо компот в такому вигляді до повного охолодження. Після цього поміщаємо банки з компотом з агрусу і червоної смородини на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу і смородини на зиму Компот із смородини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини і агрусу Компоти Червона смородина на зиму