В компотах агрус добре поєднується зі смаком чорної смородини. Виходить красивий і смачний вітамінний напій, який чудово вгамовує спрагу за рахунок характерною кислинки плодів смородини. Ударна доза вітаміну С забезпечена! Час приготування: 30 хв. Порцій: 4.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Агрус – 2 склянки
  • чорна Смородина – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з агрусу і чорної смородини? Чорну смородину і плоди агрусу перебрати, видалити гілочки, листочки і інше сміття. Викинути пригнічені, гнилі, покльовані птахами ягоди. Обстригти хвостики у ягід. Для компоту краще брати тверді, навіть злегка недостиглі ягоди, щоб вони зберегли свою форму і красиво плавали в готовому напої.

ретельно Промити ягоди кілька разів проточною водою, щоб змити пил і залишки дрібного сміття. Полоскати ягоди, поки вода не стане чистою.

Лимон помити з милом, сполоснути, обшпарити окропом і порізати на четвертинки, не знімаючи цедру.
У велику каструлю влити воду, всипати цукор. Поставити каструлю на сильний вогонь і довести воду до кипіння. Всипати цукровий пісок і розмішати до розчинення.

Ягоди і четвертинки лимона викласти в киплячий цукровий сироп обережно, щоб не обпектися. Зменшити вогонь до середнього. Варити компот протягом 10-15 хв.

Готовий напій можна процідити від ягід відразу, а можна залишити настоюватися на півгодини. Дати охолонути до кімнатної температури і прибрати в холодильник. Подавати з кубиками льоду або гілочками зелені типу м’яти або меліси. При бажанні можна розбавити готовий компот кип’яченою водою, щоб зменшити солодкість по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Компот з агрусу Компот з чорної смородини Компот із смородини Компоти