В цьому рецепті вам пропонується додати до крыжовниковому компоту трохи апельсина. У вас вийде чудовий, тільки без вмісту газу, лимонад для дітей. І ви будете знати, що він абсолютно натуральний. Готуємо узвар методом подвійного заливки, що добре розкриває смак і аромат ягід і сприяє надійному зберіганню.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Агрус – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:


Почнемо готувати компот з агрусу з апельсином на 3-літрову банку. Спочатку підготуйте все для приготування компоту. Вимийте банку і обдайте її окропом. Кришку прокип’ятіть. Агрус переберіть від дрібного сміття і добре промийте під проточною водою. Якщо ягоди з компоту не будете їсти, то суцвіття і плодоніжки не можете видаляти. Апельсин зі щіточкою ретельно промийте і половинку його наріжте на скибочки, видаляючи тільки кісточки. Апельсин для цього компоту не очищається від цедри, адже вона дає основний апельсиновий аромат.

Підготовлені агрус і апельсинові часточки укладіть в банку.

Закип’ятіть в каструлі потрібну кількість води. Залийте окропом агрус з апельсином. Наливайте окріп обережно, щоб банка не лопнула. Потім банку прикрийте кришкою і залиште на 30 хвилин. Після закінчення цього часу в каструлю насипте розраховане кількість цукру і перелийте в неї воду з банки. Зваріть цукровий сироп. Киплячим сиропом залийте вміст банки і відразу герметично закупорьте. Банку переверніть кришку і на добу укутайте теплим покривалом. Потім аґрусовий компот з апельсином перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Агрус з апельсином на зиму Компот з агрусу на зиму Компоти