Швидкий і простий у приготуванні компот з аличі виходить ароматним, в міру солодким і не вимагає додаткових зусиль у вигляді стерилізації. В зимову пору ви обов’язково подякуйте себе за те, що вчасно встигли зберегти вітаміни, засукавши компот в сезон аличі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонна кислота – 1 – 2 гр.
- Алича – 1 л
Процес приготування:
Готувати компот з аличі з кісточками легко! Аличу перебрати і перемити в декількох водах, дати стекти зайвої рідини.
Простерилизованную трилітрову банку заповнити плодами на третину. При цьому кісточки у них видаляти не потрібно.
Всипати в банку з аличею цукровий пісок і лимонну кислоту на кінчику ножа.
Закип’ятити воду, почати потроху наливати в банку. Відразу влити зовсім трохи, щоб банка не лопнула. Так потроху заповнити банку водою до самого верху, можна навіть, щоб вода трохи перелилася через край банки.
Заповнену банку з компотом закатати прокип’яченої кришкою, перевернути догори дном і укутати в тепло на 1 добу. Далі перенести заготовку в підвал або льох, де буде темно і прохолодно. Зберігатися там вона може протягом півроку.
Приємного апетиту!
Компот з аличі Компот з аличі на 1 літрову банку Компот з аличі на зиму Компоти