Черемуха – це корисна рослина, досить поширене у багатьох країнах світу. Її використовують як у кулінарії, так і в медичних цілях. Вона володіє протизапальними властивостями і підвищує імунітет. Якщо ви хочете приготувати з неї компот, найкраще додавати в заготовку ще й інші ягоди, так як черемха не володіє яскраво вираженим смаком. Сьогодні ми приготуємо компот з черемхи з додаванням чорної смородини. Компот виходить дуже насичений із яскравим рубіновим кольором.
Інгредієнти: на 3 л.
- Черемуха – 200 гр.
- чорна Смородина – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з черемхи і смородини легко! Ягоди чорної смородини промиваємо в друшляку під струменем теплої проточної води і залишаємо на 15 хвилин, щоб стекла вода. Потім знімаємо ягоди з гілочок.
Ягоди черемхи також промиваємо в тепло проточній воді, просушуємо і видаляємо плодоніжки.
В попередньо простерилізовані банки укладаємо ягоди.
В банки з ягодами на 1/3 заливаємо крутий окріп, залишаємо ягоди на 2-3 хвилини, потім окріп доливаємо до горлечка банок.
Банки прикриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин настоятися.
Потім на банки надягаємо спеціальні кришки з отворами і зливаємо окріп в каструлю, ягоди при цьому залишаються в банку. У каструлю додаємо цукор, добре перемішуємо і ставимо на вогонь.
Сироп доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і розливаємо по банках.
Банки закорковуємо прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо банки з компотом на зберігання в темне прохолодне місце.
Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компоти Чорна смородина на зиму