Для того щоб компот із черешні зберігався всю зиму і навіть більше, необхідно дотримуватися кількох простих правил, тоді банки точно не «вибухнуть» і ви зможете порадувати себе вітамінним напоєм.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 850 мл
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з черешні з кісточками з лимонною кислотою на зиму? Для закачування компоту можна вибирати черешню будь-якого сорту. Або змішати їх, тоді вийде дуже цікавий за зовнішнім виглядом і смаком напій. Плоди черешні потрібно гарненько промити і звільнити від плодоніжок. Якщо попадуться зіпсовані плоди, їх краще викинути.
Поки з плодів черешні стікає зайва волога, готуємо тару. Після обробки содою і ретельної промивки банку потрібно піддати термообробці, а кришку прокип’ятити близько п’яти хвилин.
Коли черешня обсохне, викладаємо її на дно банки. Потім переміщаємо в каструлю, дно якої заздалегідь устеляємо рушником. Заливаємо гарячу воду в каструлю, щоб вона діставала до «плічок» банки.
В окрему ємність заливаємо воду для компоту. Коли вона закипить, засипаємо необхідну кількість цукру і перемішуємо рідина пару хвилин, щоб цукор розчинився. Додаємо лимонну кислоту і заливаємо сиропом черешню.
Одразу ж накриваємо тару кришкою. Стерилізуємо компот 20 хвилин. Після закінчення цього часу, закатуємо банку і перевертаємо. Якщо ємність не підтікає, закутуємо її і залишаємо на деякий час, щоб охолола.
Приємного апетиту!
Компот з черешні з лимонною кислотою на зиму Компот з черешні з лимоном на зиму Компот із черешні Компот із черешні на 2-х літрову банку на зиму Компот із черешні на 3-х літрову банку на зиму Компот із черешні на зиму Компоти Черешня на зиму