Вітамінний компот з чорної смородини та яблук можна приготувати влітку, а також заготовити на зиму. Ароматний напій простий у приготуванні, а мінімум термічної обробки дозволяє зберегти корисні властивості ягід.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- чорна Смородина – 1 склянка
- Яблука – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з чорної смородини та яблук? Яблуко промиваємо. Нарізаємо часточками, видаливши серцевину. Шкірку знімати не потрібно.
Перебираємо смородину, потім акуратно моєму її під холодною водою. Даємо стекти в друшляку.
У чисті стерилізовані банки спершу рівномірно викладаємо смородину.
Викладаємо скибочки яблука і заливаємо окропом. Прикриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин.
Обережно зливаємо настоявшуюся воду з банок в каструлю.
Висипаємо цукор у відвар, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після варимо 2 хвилини і знімаємо з плити.
Отриманий сироп виливаємо назад в банки, закриваємо кришками.
Компот з чорної смородини та яблук готовий. Через деякий час напій ще більш насититься і стане насиченим за кольором і за смаком.
Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 1-літрову банку Компот з чорної смородини на 2-х літрову банку Компот з чорної смородини на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку