«Вітамінний напій з ненав’язливою кислинкою, дуже просто заготовити на холодний період року. Для закаток підходять всі сорти яблук, проте, саме з ранетками, компот виходить кисло-солодкий і дуже ароматний.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 100 – 150 гр.
  • Яблука – 200 – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з ранеток і вишні на 3-літрову банку на зиму просто! Першим ділом готуємо посуд для консервування – банки ретельно промиваємо з содовим розчином і стерилізуємо так, як вам подобається (простіше всього на водяній бані або в печі СВЧ). Обов’язково обдаємо окропом кришки.

Ранетки гарненько промиваємо, розрізаємо на кілька частин і вирізаємо серцевину і насіння. Знімати шкірку немає необхідності (додасть насичений яблучний смак).

Ягоди висипаємо на друшляк і обполіскуємо під струменем води, позбавляючись від усіх гілочок і листочків. Вишню не ріжемо, залишаємо ягоду цілісною.

Стерильні банки заповнюємо плодами, але не більше ніж наполовину.

В цей час кип’ятимо чайник і заливаємо фрукти, прикривши зверху кришкою, залишаємо прогріватися на 20-25 хвилин.

Після закінчення часу, зливаємо розчин у ємність відповідного розміру і ставимо на повільний вогонь.

В гарячу воду додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів. При постійному помішуванні доводимо до кипіння.


Сиропом заповнюємо трилітрові банки і відразу ж закручуємо. Ставимо кришками вниз і закутуємо в плед. Через добу прибираємо в місце для зберігання, відмінно підійдуть темні прохолодні місця. Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму